Skip to main content

Waarom wij WordPress gebruiken?

Waarom wij WordPress gebruiken? Omdat het niet alleen betaalbaar en gebruiksvriendelijk is, maar je er ook op maat in kunt bouwen. En er zijn nog meer redenen!

Squarespace, Joomla en Wix, allemaal bieden ze een systeem waarin websites worden ontwikkeld en beheerd. Het zijn stuk voor stuk goede website-bouw-platforms, maar vandaag leggen wij uit waarom wij kiezen voor WordPress (WP) en dat dit ook voor jou en jouw bedrijf een goede keuze kan zijn.

In WordPress kun je elk type website maken!

Een van de meest voorkomende misvattingen over WP is dat je hiermee alleen weblogs kunt maken. En ja, oorspronkelijk is het ontwikkeld als tool om blog website mee te maken, maar door de jaren heen heeft is het uitgegroeid tot een multifunctioneel platform.

Het feit dat het begonnen is als blogplatform is momenteel een van de voordelen van WordPress. Je kunt er nog steeds makkelijk en snel je blogartikelen schrijven en publiceren. Handig, want de meeste ondernemers hebben wel wat te delen. En daarbij, relevante content delen is ook nog eens goed voor je SEO! Je kunt dus gewoon een prachtige corporate website maken, terwijl je zeker weet dat blogging een integraal onderdeel van het platform is.

De lijst is eindeloos, maar hier is een selectie van de soorten websites die je met WordPress kan maken:

 • Blogs
 • Zakelijke websites
 • Portfolio websites
 • Forums
 • Webshops
 • E-learning websites
 • Memberschip websites
 • Q&A sites zoals Quora
 • Donatie websites
 • Wiki’s en kennisbanken
 • Mediagerichte sites zoals Youtube
 • Veiling- en kortingsites

DE VOORDELEN

Wij gebruiken WordPress omdat het voor ons als website bouwer veel voordelen met zich mee brengt. Wij kunnen namelijk vrijwel precies bouwen wat jij in gedachten hebt. Maar er zijn ook voordelen voor jou als website eigenaar/beheerder. We noemen er nog een paar:

1.
IEDEREEN HOUDT REKENING MET WORDPRESS

Talloze programma’s, softwarepakketten of apps die iets te maken hebben met websites, houden automatisch rekening met WP. Daardoor zijn koppelingen tussen systemen vaak zo simpel als het installeren van één specifieke plugin. Denk aan nieuwsbriefsoftware zoals Mailchimp of betaalprovider iDeal.

2.
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID

WordPress staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Voor ons, maar ook voor jou als gebruiker. Je kunt eenvoudig je website beheren en content toevoegen zonder diepgaande technische kennis. Dit betekent meer controle in jouw handen en minder afhankelijkheid van externe ontwikkelaars.

3.
FLEXIBILITEIT EN MAATWERK

Een ontwerp dat precies aan jouw wensen voldoet: WP biedt een breed scala aan thema’s, templates en plugins waarmee jouw website kan worden aangepast aan jouw specifieke behoeften. Of je nu een eenvoudige zakelijke site wilt of een geavanceerde e-commerceoplossing. En, je hoeft niet voor een template te kiezen, want helemaal op maat ontwerpen en bouwen kan ook in WordPress.

4.
VEEL DOCUMENTATIE en ONDERSTEUNING

Ondersteuning en een actieve community: Met WordPress profiteer je van een grote gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers over de hele wereld. Dit betekent dat er altijd online documentatie en ondersteuning beschikbaar is om jouw vragen te beantwoorden en problemen op te lossen. Je staat er dus nooit alleen voor.

5.
LAGE KOSTEN

WordPress is een open-source platform en de basisversie is gratis. Dit betekent dat je aanzienlijk kunt besparen op ontwikkelingskosten als je dat wilt.

6.
SEO-VRIENDELIJK

Een van de voordelen van WordPress is dat het standaard geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Dit betekent dat jouw website een solide basis heeft voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). En door gebruik te maken van veelal gratis plugins zoals Yoast kun je je SEO makkelijk zelf verbeteren.

WordPress wordt gebruikt voor 43% van alle websites op het internet.

WooCommerce, de populairste webshop plugin voor WordPress, zit achter 7% van alle e-commerce websites

WordPress is wereldwijd de populairste manier om een website te bouwen

AAN DE SLAG!

Kortom, het WordPress platform is een hele verstandige keuze. Wij hebben uitgebreide ervaring in het werken met WordPress en staan klaar om jouw visie om te zetten in een mooie, gebruiksvriendelijke en goed presterende website

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om jouw project te bespreken. We kijken ernaar uit om je te helpen.

Author OnlineMeesters

More posts by OnlineMeesters
Close Menu

© 2023 OnlineMeesters.