Skip to main content

SEO met Yoast

SEO met Yoast. Dat klinkt een beetje als een gerecht hè?

Nou, we hopen in ieder geval dat je na het lezen van dit artikel de smaak van SEO te pakken hebt! We duiken wat dieper in op de voordelen van goed geschreven, relevante content en hoe wij de kracht van de Yoast SEO-plugin in WordPress benutten voor een betere online zichtbaarheid.

wat zit er allemaal in SEO

Wat is SEO eigenlijk?

SEO staat voor “Search Engine Optimization”, in het Nederlands: zoekmachineoptimalisatie. Je optimaliseert je website om de zichtbaarheid ervan in zoekmachines zoals Google te verbeteren. Het doel van SEO is om de rangschikking van jouw website in de zoekresultaten te verhogen en zo meer organisch verkeer naar je site te leiden. In een paar eenvoudige stappen stel je al een goede SEO strategie op.

SEO met Yoast

Nu we het toch hebben over SEO… wij kunnen je daar zeker mee helpen en gebruiken de Yoast SEO-plugin voor het optimaliseren van onze WordPress-websites. Deze krachtige tool ondersteunt bij het aanpassen en verbeteren van je content, waardoor je website hoger in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines verschijnt. Het gebruik van relevante trefwoorden en meta-tags wordt door Yoast vereenvoudigd en je krijgt als gebruiker waardevolle suggesties om je SEO-strategie te verbeteren.

Aan welke SEO-voorwaarden moet een goede website voldoen?

Om goed gevonden te worden in zoekmachines, moet de content van een website aan verschillende voorwaarden voldoen, we hebben de 6 belangrijkste voor je opgeschreven:

  1. Gebruik zoekwoorden die overeenkomen met wat mensen typen in de zoekbalk van bijvoorbeeld Google. Deze zoekwoorden moeten op een natuurlijke manier in je tekst worden verwerkt.
  2. Zorg ervoor dat je teksten van hoge kwaliteit zijn en waarde toevoegt aan de lezers. De inhoud van je site moet informatief, nuttig en boeiend zijn.
  3. Maak je tekst gemakkelijk leesbaar voor je doelgroep. Gebruik korte alinea’s, tussenkopjes, opsommingstekens en duidelijke taal.
  4. Gebruik passende afbeeldingen en video’s om je content te verrijken. Vergeet niet beschrijvingen toe te voegen!
  5. Voeg interne links naar andere pagina’s op je website toe en gebruik externe links naar betrouwbare bronnen om je geloofwaardigheid te vergroten.
  6. Voeg regelmatig relevante nieuwe informatie toe om je site up-t0-date te houden.

Dus, wil je ook een lekker stukje SEO met Yoast?!

Ja, graag!

Een op maat gemaakte WordPress-website is geen probleem voor de OnlineMeesters. Goede content en SEO zijn belangrijke smaakmakers wat ons betref. De Yoast SEO-plugin is een krachtig hulpmiddel voor het optimaliseren van je content en het verbeteren van je zoekmachine rankings. Kies voor OnlineMeesters, WordPress en Yoast om je online succes te vergroten en meer bezoekers naar je website te trekken. Eet smakelijk!

Trouwens, vergeet niet dat je betaalde advertenties je resultaten in de zoekmachines nog meer kunt verbeteren. Dat heet Search Engine Advertising (SEA) en hoe wij dat aanpakken lees je hier.

En natuurlijk ook een disclaimer

Want, ook zonder Yoast kun je een goede SEO-vriendelijke website hebben hoor. Als je je strategie volgt, dan kom je sowieso een heel eind.

Waarom dan die disclaimer? Nou, er zijn best wat punten die Yoast niet meeneemt in de analyse en aanbevelingen. En dat betekent dat je best goed kunt ranken, ook als niet alle balletjes ‘groen’ zijn. Yoast is een handig hulpmiddel, maar geen garantie voor succes. Dus maak van de groene balletjes geen doel op zich, maar zorg er sowieso voor dat:

  1. iedere pagina een goede SEO-titel geeft;
  2. iedere pagina een duidelijke META omschrijving heeft;
  3. je de zoekwoorden in titels en tussenkoppen plaatst;
  4. de tekst goed leesbaar is.

En heeft jouw website kwalitatieve content, goede backlinks en een heldere structuur (opbouw)? Dan maak je iedere SEO expert trots… en is je site klaar voor de zoekmachines!

Author OnlineMeesters

More posts by OnlineMeesters
Close Menu

© 2023 OnlineMeesters.